Tišina / Retreat / 23. - 26.02. / Gorski Kotar

 



Mir je uistinu jedna od najdubljih čežnji današnjeg čovjeka, u svojoj suštini jednostavan fenomen, a opet tako teško dostižan unutar nametnutih vrijednosti današnjeg društva. 

Današnji čovjek je opterećen u tolikoj mjeri da čak i onda kada sve oko njega miruje, u njemu samome vlada vječiti nemir potaknut neprekidnim nizom misli koje određuju emocionalno stanje u kojem se čovjek nalazi.

Oduvijek je čovjek tražio načine kako da pronađe unutrašnji mir, te još važnije - kako da ga zadrži. Ta potraga rodila je mnogim disciplinama koje možemo pronaći u svim religijama, svim filozofijama, i svim duhovnim pravcima.

Danas, više nego ikada prije, potrebno je obnoviti to znanje kako ne bi izgubili sebe u ovom svijetu nemira, jer za ono što nam slijedi potrebno je mnogo više od pukog intelektualnog uvjerenja koje nas uvjerava da znamo ono što zapravo ne znamo. Imati informaciju o nečemu nije isto što i znati to o čemu informacija govori, jer da bi informacija postala znanje potrebno je proći kroz proces kontemplacije i integracije.

Zbog nemogućnosti da sami sebe percipiramo sa dublje razine svijesti, a što je rezultat duboke uvjetovanosti kojoj smo izloženi od samog početka našeg života, sve što nam ostaje od vlastitog postojanja jeste neprestana analiza onoga od čega je izgrađen naš osobni intelekt. Sve dok je tako, unutrašnji mir za kojim čeznemo ostaje nedostižan i nedosanjan san.

U ovom susretu na koji vas srdačno pozivam, nećete dobiti nekakav čaroban ključ koji će riješiti sve vaše probleme i pretvoriti vas u supermena, ali će vas usmjeriti prema onome u vama što je uistinu bitno. Kroz pažljivo postavljen rad pokloniti ćemo sebi nešto što će nam donijeti dugoročne benefite, nešto što je u 'vanjskom svijetu' postalo gotovo nedostižno. 

U ova tri dana biti ćemo uronjeni u tjelesnu, emocionalnu i duhovnu disciplinu kroz prakticiranje kombiniranih praksi koje će se sastojati od vježbi svjesnog disanja, boravka u Tišini, vježbi svjesnih pokreta, dubokih opuštanja u sauni, i intezivnog energiziranja hladnim kupkama. 

Tokom Retreata veći dio vremena nećemo koristiti naše mobitele, a na središnji dan ćemo boraviti u potpunoj tišini, radeći isključivo zadanu praksu, tako da će vam dani biti ispunjeni konstruktivnim i veoma zadovoljavajućim sadržajem.

Retreat će se održati na ranču u gorskom kotaru, a na raspolaganju ćemo imati predivnu veliki drvenu kuću sa salom za yogu i saunom. Sam ranč je udaljen svega nekoliko kilometara od autoputa, ali opet dovoljno kako bi nam pružio potrebnu odvojenost.

Smještaj u kojem ćemo boraviti pruža nam svu potrebnu komotnost koja je nužna za ovakvu vrstu Retreata. Hrana je vegetarijanska, a za ovaj Retreat pravljena po posebnom režimu iz razloga jer nam obroci ne bi smjeli biti teški, kako bi nam tijelo i um bili 'lakši'.

U slučaju da vam se ovaj Retreat čini zanimljivim, no da bi donijeli konačnu odluku da li nam se pridružiti ili ne, potrebno vam je možda više informacija. U tom slučaju slobodno me možete kontaktirati pozivom na broj 092 3999 108

Sadržaj Retreat;

  • prakticiranje svjesnog disanja ( više nivoa )
  • vođena kontemplacija
  • svjesni pokret ( ujedinjenje pokreta sa dahom )
  • vježbanje intuitivnih pokreta
  • prakticiranje duhovne prakse "Mauna" ( Sveta Tišina )
  • Vipassana
  • duboko opuštanje - disciplina zaustavljanja daha
  • sauna
  • hladne kupke - aktiviranje hormona sreće
Cijena sveukupnog programa i sadržaja, smještaja i hrane ( 3 obroka dnevno ) iznosi 350.00 eura zazaposlene, odnosno 300.00 eura za umirovljenike, parove iz istog kućanstva, i studente.

Vaša rezervacija potvrđuje se uplatom avansa u iznosu od 100.00 eura





Primjedbe

Popularni postovi