Utjecaji, uzroci i posljedice...

UTJECAJI

Unatoč tome što čovjek doživljava sebe kao odvojenu individuu, činjenica je ipak to da je čovjek dio veće cijeline o kojoj ovisi, kao što je maslačak dio livade koja mu omogućava rođenje, rast i smrt.

Planet na kojem živimo sastoji se većim djelom od vode, upravo kao i naše ljudsko tijelo koje je baš kao i naš planet 72% voda. Najbliže nebesko tijelo do našeg planeta jeste Mjesec koji ima razne utjecaje na samu planetu, a ponajviše na kretanje njenih vodenih masa.

Ako mjesec koji je gotovo mrtav i energetski daleko manje aktivan nego ostala nebeska tijela ima tako jak utjecaj na naš planet, koliko tek utječe na nas ljude. Dugim riječima; ako svojom gravitacijom mjesec pokreće velike oceane naše zemlje, koliko tek utječe na oceane unutar nas koji izmeđuostalog nose naše emocije !

Zamislite sad koliki utjecaj imaju mnogo veća i aktivnija nebeska tijela koja ispoljavaju ogromne količine energije, nije čak potrebno niti to da budemo astrološki školovani kako bi dobili nekakav početnički uvid u ovu kozmičku istinu. Sve što ispoljava ili privlači određene vrste energije ostavlja svoj energetski utjecaj na sveukupnu energetsku mrežu koja sačinjava takozvani život, pa tako taj utjecaj dolazi i do nas.

Na isti način na nas utječu drugi ljudi, životinje i biljke, jer u širem smislu sve je povezano u jednu veliku kozmičku cjelinu, no nažalost čovjek je uvjeren kako je upravo on centar te cjeline što ga je učinilo najopasnijom vrstom na ovom planetu. Nepoznavanje kozmičkih utjecaja, uzroka i posljedica čovjeka je dovelo u duboko stanje samoobmane koja rezultira konstantnim udaljavanjem od njegove suštine. 

Znanstveno je dokazano da žarulja u našoj sobi utječe na rad određenih centara unutar našega mozga, dok određene antene i odašiljači imaju još daleko jači utjecaj. Čovjek koji je svoju suštinu zamjenio intelektom veoma teško može vidjeti ovo o čemu govorimo, jer intelekt ima duboku potrebu da opravdava svoje tekovine unatoč tome što iste veoma često donose katastrofu u ljudske živote. To se događa zbog toga jer naše osobnosti u kojima najčešće bivamo upravo jesu rezultat ili tvorevina mnogih vanjskih utjecaja, što je za mnoge veoma teško prihvatljivo.

Smisao takozvane duhovnosti ili duhovnog rada na sebi bi trebao biti taj da se postepeno oslobađamo utjecaja, no umjesto toga događa se to da upravo tzv. duhovnost postaje novi utjecaj koji dodatno jača osobu i utvrđuje ju u duhovnom ego identitetu. Duhovnost nije tehnika nego viša stvarnost koja je čvrsto utemeljena na kristalno  jasnim univerzalnim principima koje osoba odbija vidjeti iz razloga jer isti predstavljaju njenu smrt !

Zbog toga jer osoba ne želi 'umrijeti', a u isto vrijeme želi biti duhovna, ona stvara intelektualne poligone unutar kojih se može igrati duhovnosti. Rezultat toga jeste stvaranje novih utjecaja koji nas dodatno udaljavaju od naše suštine !!!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi